Перший український фестиваль свинини «Свято миргородської свині» Печать
Рейтинг пользователей: / 5
ХудшийЛучший 
Автор: Irina   
22.09.2011 11:36
Свято миргородської свині-2011«Свято миргородської свині-2011» абож «Перший український фестиваль свинини» проходитиме у Миргороді 15 - 16 жовтня (cтадіон «Старт»). Саме тут, 70 років тому, дякуючи багаторічній народній селекції, з’явилася унікальна порода Миргородська ряба. Святкування ювілею першої української породи свиней - Миргородської рябої, це не тільки великае гастрономічне шоу, але і можливість зануритися в царство свиней.  Завдяки управлінню сільського господарства Полтавської облдержадміністрації, гості фестивалю зможуть побачити все розмаїття, таких не схожих один на одного свиней. Своєрідний «Зоопарк свиней» - можливість простежити еволюцію від дикого кабана до Миргородської рябої. 

Для самих маленьких на фестивалі буде можливість поспілкуватися з поросятами в спеціальному вольєрі - поділитися з поросятами Миргородської рябої морквиною і жолудями. А далі унікальне шоу: дресировані поросята покажуть, що свині не гірше коней можуть брати участь у бігах, а самі жваві ще й грають у футбол.

На гастрономічною майданчику можна буде не тільки провести цілий день за дегустаціями (інакше навряд чи встигнете перепробувати все розмаїття страв зі свинини), а й пройти майстер-клас з приготування ковбас, котлет та шашлику від фахівців миргородських ресторанів. Тут же відбудеться конкурс фахівців по класу: барбекю. Для того, щоб взято участь у конкурсі та поборотися за головний приз: 20 кг свинини, необхідно попередньо зареєструватися.

На сусідніх майданчиках фестивалю виставка туристичних можливостей Полтавщини, майстер-класи для дітей з ліплення і малювання свиней. Працюватиме дитячий майданчик від Миргородського центру дитячої творчості, а Миргородський козацький полк пригостить всіх бажаючих ситним кулешем.

На гастрономічний фестиваль свинини зберуться любителі м’ясних страв та сала зі всієї України. На відкритому повітрі і вогні зі свіжого м’яса свиней миргородської породи найкращі повари України приготують 70 традиційних українських та євопейських страв зі свинини і встановлять національний рекорд, який буде зафіксований Українським Реєстром Рекордів.


Програма фестивалю «Миргородська свиня-2011»

15 жовтня 2011 (субота)

9.30 – Початок роботи майданчиків:
- Туристичні можливості Миргорода та Полтавщини;
- Виставка свиней;
- Виставка-продаж сувенірів;
- Чай, кава, традиційна миргородська випічка;
- Дегустація місцевого пива, квасу.

09.30 – Початок змагання фахівців з розбирання свинячих туш.
10.00 – Урочисте відкриття Першого українського фестивалю свинини «Миргородська свиня-2011»
10.30 – Стартує конкурс рестораторів (приготування 70 страв).
10.30 – Стартує майстерня та розваги для для дітей від Миргородського центру дитячої творчості.
10.30 – Виступ фольклорних колективів Полтавщини, розіграш призів.
11.00 – Початок поросячих перегонів.
11.00 – Стартують майстер-класи з приготування традиційних страв зі свинини.
13.30 – Конкурс караоке на краще виконання пісень про свиней .
14.00 – Фіксація національного рекорду
15.00 – Виступ виконавців сучасної музики.
18.00 – Фінал першого дня.

16 жовтня 2011 (неділя) Другий день – день ковбас та копченостей

9.30 – Початок роботи майданчиків:
- Чай, кава, традиційна миргородська випічка;
- Дегустація місцевого пива, квасу;
- Виставка свиней.

10.00 – Початок дегустації ковбас та копченостей.
10.00 – Початок роботи ярмарку-продажу продовольчих товарів та сувенірів
12.00 – Кінно-спортивні змагання.
15.00 – Закриття основної програми фестивалю.
Вартість квитків: 30.00 грн., вхід дітям до 7 років безкоштовно, квитки можна придбати на вході.
Джерело: http://www.thisisukraine.org
Social Like
Обновлено 22.09.2011 11:58